Kleinschalige dagbesteding

Dagbesteding

Hantsome is een creatief atelier waar dagbesteding wordt aangeboden aan mensen met een verstandelijke beperking.

Harm en Antje Veenstra wonen al ruim 30 jaar op de Foarwei 70 in Damwald. Antje heeft een jarenlange ervaring in het werken met deze doelgroep (Z-verpleegkundige), daarnaast is Antje afgestudeerd als activiteiten begeleidster. Harm is in 2012 geslaagd voor het diploma Medewerker gehandicaptenzorg, en heeft al met meerdere doelgroepen gewerkt tijdens zijn stageperiode. Daarnaast heeft Harm gewerkt bij Talant in Stiens , bij de dienst activiteiten en wonen. Ook is Harm leider geweest van het G team van Broekster Walden, dit is een voetbalteam voor jongens en meisjes met een verstandelijke en lichamelijke beperking.

Wij bieden een kleinschalige dagbesteding aan in onze woning. Je krijgt bij ons dagbesteding op maat, wij passen onze dagbesteding aan op jouw wensen en houden de groepen zo klein mogelijk (max. 2 personen per begeleider). In ons gezellig ingerichte huis hebben wij een atelier, annex winkel, gecreëerd waar door Antje al de nodige producten zijn gemaakt en verkocht. Rondom en achter ons huis hebben we een mooie tuin (cottagegarden)aangelegd. Deze tuin stellen wij vanaf mei tot en met oktober open voor het publiek. Daarnaast bieden wij High teas aan samen met bakkerij Van Eck in groepsverband.
In ons atelier/winkel verkopen en maken wij onder andere woonaccessoires, knuffels, en bloemstukken. Je kunt hier zelf producten gaan maken, helpen bij de verkoop e.d. Ook ga je met ons mee om producten in te kopen. Als we genoeg spulletjes hebben gemaakt kiezen we een leuke markt of fair uit waar wij dan met z`n allen naar toe gaan. We proberen de spullen dan aan de man/vrouw te brengen, maar willen er bovenal een gezellige dag van maken.
's Ochtends is de winkel dicht, dan richtten wij ons meer op de huishoudelijke karweitjes. De winkel wordt dan netjes ingericht. We kunnen een cake bakken voor bij de thee en natuurlijk …………de boodschappen.
De volgende werkzaamheden op locatie mogelijk:

- Schoonmaken van paardenstallen en het voeren van de paarden
- Spiegelen/vakken vullen/schoonmaakwerkzaamheden bij de Spar in Damwoude.
- Terrein van V.V.V. De Walden rommelvrij houden.
- Boodschappendienst
- Ook zijn er mogelijkheden voor een werkstage mits de groepen niet te groot zijn.
In onze tuin valt genoeg te doen, denk maar aan onkruid wieden, grasmaaien, planten water geven, opruimen, de paden vegen en snoeien. We zijn van plan om een groenten tuin aan te leggen, de geoogste groenten kunnen we dan weer verkopen in ons winkeltje. Daarnaast stellen wij onze tuin open voor bezoekers, misschien vind je het leuk om een kopje thee te serveren of om de bezoekers rond te leidden.